quarta-feira, 20 de abril de 2011

Elektro Guzzi Live! + Patrick Pulsinger Live!

Kino Siska
Petek, 25. marec 2011, ob 22:00
DJ after: electrosacher(ohm records/Trst)









http://www.myspace.com/elektroguzzi





Sodobno elektronsko glasbo je nemogoce percipirat brez njenih avantgardnih zacetkov, ki segajo vse do 20-ih let prejsnjega stoletja in italijanskih futuristov. Ker so bili tipi drugace sporni, predvsem politicno, odkrito so namrec podpirali fasizem, bomo to dekadentno obdobje preskocili in se za trenutek ustavili v 70-ih ter Kraftwerk. Man Machine je album, ki je definiral to kar bo elektronika postala v prihodnosti, ne glede na to ali gre za techno, njegovo podzvrst minimal ali bolj eksperimentalne in toksicne zadeve.
Macro, prvi album dunajskih nekastriranih deckov Electro Guzzi, potem ko so imeli prebukiran tour po Japonski, koncert v berlinskem Berghainu in londonskem Fabric, 'cloveka masino' redefinira in odstrani iz njega single frame, ter odpre strukturo organskemu technu ali analogni razlicici tega kar poslusamo v najboljsih elektronskih haremih po Evropi. Revolucionarno torej. Ceprav, no, moram priznat, da sem taksne jasno zamejene dubish sekvence, ki prehajajo v neslisane digitalne zvocne pokrajine, modernih glasbenih producentov in performerjev ze slisala v Lizboni. Mécanosphère so nekaj podobnega delali istocasno, a z manj odmeva ali delaya . Ali je to zato, ker je njihov ustanovitelj nevrotik? Morda, kdo bi vedel. Zdaj so se verjetno ze sesuli sami vase. Nekoc sva z B. B. snemala album v improviziranem studiu z analognimi masinami. Posodila sem mu glas. Heteroseksist kot je ga je potem zamenjal s surovim glasom nekega portugalskega machota. Whatever.
Koncert v Kinu Siska, ki se pocasi postavlja ob enakovreden bok najbolj avant glasbenim venjus v Evropi, je bil nepozaben muzikalni event odigran precizno in gibanju prijazno v klasicni zasedbi bobnov, basa in kitare ter z dobro mero elegantnega sozvocja z dvorano. Seveda ni jasno zakaj je Katedrala v petek zvecer na pol prazna, v njej se stiskajo le poznavalci in se ti takoj po koncertu pobegnejo domov. Afterpartyji v Ljubljani ocitno ne delujejo, ceprav se zacnejo ze ob 24h. Treba je it zgodaj spat, da bomo lahko sli zjutraj na trznico po zelenjavo za 4evre/kila in potem povabili starse od punce na kosilo, ce se nismo ze prej dogovorili za vikend nekje izven Ljubljane. Sej, kaj bi pa delali v urbanem okolju?! Mislim no.
Da ne pozabim- bili smo prica se enemu live, techno daddy in kultni producent Patrcik Pulsnger (med drugim H&LA) nas je z razsirjeno zasedbo umiksal v svoje komade. Njegov zadnji album Impassive Skies, vkljucuje med sodelujocimi celo- a kljub temu nepresenetljivo- madzarskega 'Endless Summer' teaserja Fennesza. Kar doda zvoku albuma rahlo(cutno) eksperimentalno noto. ZELO ZA.




http://www.myspace.com/patrickpulsinger

Sem comentários:

Enviar um comentário